Kipas susah mati

Monday, November 23, 2009

Game part 1

Cuti dan cuti dan cuti masih lagi cuti...
biler nak abih cuti neyh .bosan lah..klu ader trip takper ni dok rumah jer..
tue lah dier M.A.N.U.S.I.A....
tak kenal erti bersyukor..yang tahu asik nak mengeluh..itu tak kena ini tak kena...
bila balik campus..study..nak sgt cuti..tak sabar..tension ngan blajar...tak boley tido..semua tak boley..
tp bila dah dpt rehat macam nie...tido sampai mati pown boley..tp bosan asyik tido makan tido makn...sampai badan pown dah tak terurus..
dalam pada aku tido tue aku ader buat activiti samapingan..hak hak..nak tahu aku buat aper???





farmville and pet society
restoren city and animal paradise

thanks for reading !! do comment and LIKE :)

SelamAt PEngaNtin BAru

musim cuti sek telah bermula...urm time2 cm nie ramai lah yg menjemput spy menghadirkan diri ke majlis keramaian..jemputan kawin, pertunangan..urm jemputam rumah terbuka pown masih bnyak lg..heheh^__^ader ker..heheh

SELAMAT PENGANTIN BARU
MOGA BAHGIA HINGGA AKHIR HAYAT!!!




p/s: jadi siaper lak yg akan mengikut jejak langkah mereka???? nntikan nyer..huhuhu tuan badan nie bila lg..ooopss..nnti klu dah tber masernyer nnti aku mesti jemput korunk semua ok...~tak sabarnyer..hehe gerdiXXXX ^__^

thanks for reading !! do comment and LIKE :)

Sunday, November 22, 2009

SPECIAL EDITION~

keras tangan rase nak type entry kali nie..cam kekok plak..haha selepas lamer memeram diri kat rumah(macam ikan pekasam sudah ..busyukk~ eeyyooo..) asyik layan my muchuk fb, ms, fs and sekawan dgn nyer langsung tak ingat kat kekasih yg lagi sorg nie..opps my blogee !!! i miss u so much.. haha so kali nie nak wat yg special sikit..klu dah b4 nie ain sibuk nak type entry ttg diri sendiri yg langsung tak mnarik dan tertarik tp dgn kehendak hati yg begitu geeeerdix nak jugak menyempit diruang blog nie..hahah skrg laen skit( dah sedar diri) haha konon la.. u all mesti minat tgok siri drama tiap2 malam jumaat kat tv3 jam 9.00 mlm..hah aper lg klu bukan cerita sensasi u all la..haha DRAMA NUR KASIH..


klu baru2 nie mmg ain tak lepaskan peluang menonton siri tersebut..tepat kol 9 dah terpacak kat depan tv wlupown b4 nie bnyak episode yg dah ketinggalan..opps kira ain nie bukan la peminat setia cerita tue kan..hahah tp bukan aper dr mula ain tgok sampaii sekrg cerita tue dah bnyak melalut..heheh dah macam SEMBILU KASIH plak ain tgok.heheh w.e tp untuk pengetahuan korunk episode yg u all baru tgok baru2 nie dah 2nd last episode dats mean diz friday is day end of dat drama..haha..jd jgn lah lepaskan peluang nie..tgok lah yer aper ending nyer..sedih ker,happy ending ker..semua tak tahu .tp yg ain raser adam tak mati..heheh oklah nie ain ader sertakan satu sudutan episode drama Nur Kasih..yg paling best kot..haha
ok..check it out...

DAMN!!! ish disebb kan entah knp dgn line malam nie ain mintak maaf sgt2 sbb tak dpt nak add video..tp tak per nnti ain add jugak ok dont worri..

stop~


thanks for reading !! do comment and LIKE :)

please tell me the truth...

how can i love you,
when you're not around -
you wanted it all and then you let me down
you made me promises you know you never keep -
how can i ever show you loyalty

why is it that you always make a fuss -
can it be that you don't care about us
how can i love you,
when i don't know where to start -
how can i love you when you break my heart

if you love me,
let me know,
if you don't want me tell me so -
'cause i won't be waiting for you,
don't wanna waste my time -
just let me know so i can live my life

i've always given you the best of me, -
are you so blind that you can't see?
all the things that you have put me through, -
you knew that i would never do to you, no

i think of all the days and nights we shared -
and start to wonder if you ever really cared
how can i love you when i don't know where i stand -
just let me know so i can make my plans

if you love me,
let me know,
if you don't want me tell me so -
cause this can't be love when you're hurting me this much
if this is love i don't wanna know

why do you keep messing with my heart and mind?
(i really need to know)
something that you seem to do most of the time
(messing with my mind)

can't you tell how much this is hurting me,
or are you too blind to see?
the tears that fill my eyes, oh baby


thanks for reading !! do comment and LIKE :)

Saturday, October 31, 2009

semalam..28/10/09

yeeeha...semalam i try call akmal...pastue dia angkat..ain ingat dier tido lagi...hehe pastu i tnya dier pasal plan nak kuar tue jadi tak...n then dia ckp ok jer..so we plan to go midvalley...bersiap2..simple jer..shirt klabu,jeans,kardegen and handbag,langsung tak kenakan makeup... and the most important pakai selipar jepun jer...hahahah sbb sneackers kesayangan i dulu hilang time g masjid jamek...hurm sadis tol...huhuh

bertolak jam 10.45am..i sampai 'pusat kl' or kl central jam 11.30am...tunggu kat situ.and then akmal text cakap lagi 4 stesen and dier soh i tunggu terus kat mid..so ok.. beli tiket and terus bertolak g mid..tunggu train lagi and akmal bgtau dier dah sampai sana dulu..oklah ..so i terus suruh dier tunggu kat situ jer..15 minit pas tue ktm pown sampai and i terus jer a naik..5minit jer dah sampai mid..huhuh

we meet kat tempat tiket tu and meneruskan our jurney...tak sempat aper2 lagi dah kena promote..he said that he just take 2 minits jer..i dah wat muka ketat tanda protes and si akmal nie plak melayan..ok lah..biler mamat tu ckp yg i nie tak sporting i layan jer la...dah malas nak dgr dia bebel pasal i plak...2 minit dah berlalu...5 minit, 10 minit.baru abis ckp...bukan paer pow sbb kitorg ni students mamat tue juz nak promote card santai...kononnyer bnyak function..huhu oklah yg kitorg nie dgr jelah wlupown tak ikhlas..hahaha penat dah dier bebel and kitorg pun ckp kitorg pk2 kan nnti..haha padan muka saper soh dier tarik kitorg..langsung tak dak hasil..wat penat mulut korg and bazirkan tenaga korg jer layan kitorg..haha.makcik kat sebelah tue dah macam bengang..yelah penat2 ckp tp sikit pon tak tertarik...hehehe padan muka... so kitorg angkat punggung and blah..hahah meniggalkan si mamat tue terpinga2..

pastue kitorg g cari tiket wayang..cerita papadom..hahah sumpah klakar dowh... saper yg tak pergi tgok lagi tue pergi la tgok kat wayang yg berhampiran..hahaha....eh2 promote plak.bukan dpt duit pown...btw mmg best..tak rugi la klu tgok.. tp b4 tue kitorg g mkan jap..penuh kan perut yg kosong dr pagi tak makan.. we round mid jap..kluar masuk jusco, and cari barg yg menarik..i dapat grab sweter jer..

4pm..watch movie pas abis tue round again..teman akmal makan buskin robbin..and b4 balik tue i grab padini beg, cutez necklace and also body shop perfume..huhuhu...so blanjawan rm250..hahah nak ilang kan tension konon....huhuh =)

yg nie i paling suka...sneackers yg disign sndiri..huhuh

ni lah hasil nyer..hahaha ( hahah sajer gedix nak tyg semua pic) haah


thanks for reading !! do comment and LIKE :)

Thursday, October 29, 2009

SAKAT~

SEPI...tak dak saper pown kat bilik...sunyi jerp... hanya bunyi deruman enjin motor kat luar...bunyi pusingan kipas dan muzik lagu restoren city... rom8 semua g clus... hurm..sumpah serius sepi... tber2 rase cm nak kongsi story plak... last nite..malam baru2 nie jugak la but luper dah hari aper..sbb mmg tak nak ingat aper yg jadi malam tue...tp biler duduk sorg kat bilik nie rase cm nak cerita jer...ye lah org ckp klu simpan nnti rase cam masalah n beban plak nak tanggung...

ni kisah benar..
malam kejadian, ain mmg dok sorg2 sbb kawan sebilik balik umah membe... bosan punya pasal..mmg la ngadap laptop ne 24 hours..tak tutup...and den sebb sunyi punya psal jugak...ain ajak kwan ain chat+webcam sekali...yelah nak teman la konon....time tue dah kol 1 am lebih kot... tak boley tido...kira klu chat nie hilang la sikit bosan..lagi pown kat luar tue tgah hujan ..lebat jugak dgn petir sambung menyambung....SERAM..heheh ain mmg penakut sikit klu cuaca tak elok...macam2 pikir....klu kat rumah..ain cari mak ain...nak pg tido sebelah...sumpah raser klakar sbb dah besar tp tido bawah ketiak mak lagi...biarla aper org nak cakap.ain nie manja ker penakut ker ain tak kisah...huhu yg penting bila tido ngan mak rase selamat...

ops dah2... lampu ditutp..hanya diterngi cahaya yg samar2 dtg dr luar..dan juga cahaya kilat.hujan turun dgn lebat... urm tgah2 melayan feel..cewaah dok seronok bersimbang sampai tak ingat yg dah pukul 3 am... hurm tiber2...kawan chat ain tegur kat ym..

(kawan) :weh saper kat blakang ko tuh??
(ain) :blakang??maner ader
(kawan) :weh sungguh la..aku nampak ader org kat blakang ko
(ain) :ala tak payah ar nak takutkan aku weh...aku dok sorg2 kot..

time tue bulu roma ain dah tegak..rase cam seram sejuk plak...entah kenapa raser cam laen macam...

(kawan) : sumpah!!aku nampak ader org kat blakang ko...

ain terus toleh ke belakang...maner ader aper2 sbb blakang ain dinding..masa tue rase cm nak nangis..sumpah giler babi tgah takut...air mata dah nak ngalir.. ain terus capai hp ..dial no membe...

(ain) : weh betol ker aper ko cakap??aku dok sorg kot ..maner ader saper2.
(kawan) :betol la ...tak dak niat aku nak takutkan ko...

nangis...dah ain dah tak nak cakp lagi...ain terus tutp webcam and letak fon... fikiran terus teringat aper yg ain bualkan ngan leya kat bilik bawah tadi... dier cerita pasal adik dier yg selalu nampak sumting kat rumah dier... arghh..air mata makin laju..ain dah tak tentu arah...takut...sumpah mmg takut..xpenah rase macam nie giler punya takut... ain amik selimut tutp seluruh muka...dah macam2 dah yg terpikir... try untuk pejam mata wlupown tak ngantuk.. cuber sedya upaya...sampai terlelap.

Alhamdulillah...dah pg..time tue raser lega sgt..tp bile tringat balik kejadian malam tue ttp rase seram sampai hari ini.....hahaha ain mmg penakut hehehehe...sumpah penakut...

p/s: pas nie dah2 la webcam malam2


( tak paham knp letak gambar nie??? huhu)

kejadian malam tue mungkin sebb bayang2 ain sendiri..or sebb nampak cahaya kilat kat luar tue yelah kan hujan...cahaya pown suram2 jer...agak2 macm kawan ain tue slah pandang..huhuhu bukan tak percaya dgn kewujudan makhluk ghaib ok..klu kiter tak kcu dier tak der sbb dier nak kcu kiter..syaitan kan ader kat maner2..yg penting Allah tue ader untuk lindungi kiter dr segala perkara yg buruk... laen kali klu nak tido jgn luper bacer doa tido and surah 2 kul..

=)

thanks for reading !! do comment and LIKE :)

Tuesday, October 27, 2009

This is not what I intended

....This is not what I intended
I always swore to you I'd never fall apart
You always thought that I was stronger
I may have failed
But I have loved you from the start
Oohhh...
But hold your breath
Because tonight will be the night that I will fall for you
Over again
Don't make me change my mind
Or I won't live to see another day
I swear it's true
Because a girl like you is impossible to find
It's impossible....

syok layan shiot...alamak terlebih pulak...hahaha
sakan sgt nyanyi lagu secandhand serenede..
huhuh...tiber2 jer pas nyanyi lagu nie rase macam nak tulis entry kat my blog plak...wlupon hakikatnyer lagu nie tak der kaitan pown sebenarnyer ^__^

laptop yg sah siap tebuka...just click kat bloger dashboard and nah!! kluar la...cepat2 ain tekan kat create blog and type dis entry b4 semua yg nak diceritakan missing...
so far aper yg ain nak cerita sebenarnyer??
*confuse..
hehehe *senyum kerang busuk...
sbb rasernyer dah lamer tak update blog dgn buzy nak final sem nie and then blue cube ain nie wat hal lak...nak connect blog tak bley..ape hal..ngan celcom skg..bikin panas jer....

dah2 simpang jauh plak..bukan nak marah ngan celcom pown sebenarnyer...

check balik dlm otak aper yg nak dkongsi sebenarnyer...hum hahah..tiber2 raser cam blur lak ..ye lah time ader mood jer mesti ader jer org nak ggu so tue yg jadi celaru skit..
mood dah fly away...
come on...come on...wake up...
haah..terjager...yes!!!
dah dpt balik...muncul kembali...

entry kali nie juz nak citer sikit2 jer2 pasal aper yg dah berlaku diz week...actually bukan itu yg nak diberitahu sbnrnyer...hehehe
* wink malu...('-')
but dont thinks dat is prob..buat tak kisah sudey...ain tulis jer aper yg menggerakkan tgn nie...
aper yg ader kat otak tu disalurkn ker urat saraf tgn untuk membentuk sebuah catitan yg tak beraper nak bgus...klu ikotkan dah lamer kot tak buat krgn Bm...wlupown dulu dpt scor bm a1..
sesungguhnya tak niat pown nak bangga diri.ahaks..tp tulah kenyataan.. yg sekarg aku dah tak boley nak wat sebuah karangan yg menarik..urm format surat rasmi mmg langsung dah tak tahu..hahah

dah melalut...
aish kembali ke dunia asal...

miggu nie buzy ngan wat blog...dah siap dah pown..td ptg baru habis present...hurm ok lah..hahaha sir bg mark 8/10..wlupown sedikit tidak puas hati..hahaha
maner tak nak create bukan men susah tp present yg tak sampai pow 10 minit..pumpang2 kat depan tgok2 kena stop sbb maser dah tak cukup untuk kitorg bebel kat depan...hurm tgok2 markah dpt 8..bukan tak bersyukor tp...aish..dah ala..tu rezki masing2...ok..* terima dgn penoh keredhaan...

diz week jugak bnyak yg ain dah tahu carry mark..so semuanya tak membggakan..aish cmner nak hadap final nie..persiapan semua nya tak siap lagi..dr segi zahir mahu pown batien..hurm..
aper nak jadi ntah..ahaha chaiyok!! dtg la kpd ku wahai semgat study..hukhuk

mlam semalam...ain outing jap..g makan...wlupon vesok nyer ader quiz..hehehe tak serik lagi kot...
kluar ngan my special frenz..mr.A..die jemput dr rawang...ok lah...dier perkenalkan sebuah rest ala2 sabak gitu...kat the castle...pusat bandaraya..ok lah wlupown tak biasa dgn suasana macam tue..berlagak biaser sudey..belek menu yg agak2 pelik and terus order jer..hahah tak tahu pown yg maner sedap..
ain order boneless chicken stick and fress carrot + oren juice...my dear order + mereka yg len makan da total rm 80...
what?? rm 80 for the diiner??only for 3 person... ..ha nasib dier yg bayar..*sambil wat muka chomel time tuh..nak bodek..hahaha

and den for the next day bersyukor sgt..sbb malam tue tak study pown..blik2 men game and layan movie...pastue pg tue quiz postpone..Alhamdulillah..hehehe
yg penting ain kena jugak bersedia untuk khamis nie..heheh

oklah..datz oll for tunite...

nie ain bg link website yg group kami create also our blog...
comment2 la k...=)
have a nice day ..


thanks for reading !! do comment and LIKE :)

Saturday, October 17, 2009

kasEH ibu

Menghargai pengorbanan dan kasih sayAng seorang ibu.

Mak.....
Terlalu bosan rasanya duduk membilang hari...
Dah hampir sepuluh bulan mak pergi,
Rasanya baru semalam mak peluk kiter kan sejuk syahdu masih terasa lagi nih....

Mak tau tak.....
itu lah pertama kali mak peluk anak mak yang nakal ni sejak kiter dewasa......
dan itu juga terakhir kali nya.
Emmmm...rupanya mak dah tau mak nak pergi jauh.....
nak tinggal kan anak2 mak..... nak tinggal kan dunia fana ni.....

mak macam dah sedia.....
Seminggu sebelum tu.....
mak dah menganyam tikar mengkuang 3 helai.....
Akak kata sampai ke pagi mak anyam tikar tuu....
tanpa rasa mengantuk, tanpa rasa letih.....
kakak pun rasa hairan.....
mak tak penah buat gitu.....

pastu mak pasang radio kecil di sebelah mak.....
tapi mak seolah2 tak sedar bahawa rancangan radio tu siaran siam ......
kengkadang siaran indonesia ...
mak terus tekun menganyam...
Rupanya tikar yang telah mak siapkan tu di gunakan untuk mengiringi mak ke kuburan...

Pastu mak sapu sampah sekeliling rumah bersih2....
pastu mak jemur karpet-karpet. ..
pastu mak ubahkan sofa ke tempat lain..
mak biarkan ruang tu kosong..
rupanya kat situ jenazah mak diletakkan..

paling menarik sekali mak bgtau kat maner sume duit dan barang kemas mak...
ada kat dalam almari.....
ada kat dalam dalam beg.....
ada dalam ASB.....
ada kat dalam Tabung Haji..
mak cakap tak berapa cukup lagi....
ada kat dalam gulung tikar.....

masa tu mak perasan takk..??
kiter gelak sakan bila mak bgtau duit dalam gulung tikar...
kiter kata mak ni memang pesenn lama laaa...
mak cuma gelak jer...
eeemmm..bahagiaa nya saat ituu..


Mak.....
Hari tu hari sabtu 18/08/1999 pukul 3 petang mak tiba2 sakit perut.....
bila malam tu kiter sampai dari KL.....
mak dah dalam kesakitan.
Akak dan abang kat kampong semua dah pujuk.....
mak tetap takmau pi hospital.... .
dan cuma tinggal giliran kiter sahaja yang belum pujuk..
Mak kata mak takmau duduk dalam hospital.... .
tapi kiter berkeras juga pujukk..
nanti di hospital ada doktor...
ada ubat untuk mak..
kat rumah kami hanya mampu sapu minyak dan urut jer..

Mak tetap tak bersetuju... ..
mak memang degil..
tak salah, anak mak yang ni pon mengikut perangai mak tu..
Tapi akhirnya bila melihat keadaan mak makin teruk....
mak sakit perut sampai nak sentuh perut mak pon sakit
kami adik beradik sepakat hantar juga mak ke hospital.... ..

Mak.....
amponkan kami semua...
kami nak mak sehat...
kami sayang mak...
kami tak mau mak sakit...
kami terpaksa juga hantar mak ke hospital....
ampon kan kami yer mak....

Mak.....
Malam itu abang bawa mak ke hospital
dan itu lah pertama dan terakhir kali mak naik kereta kiter...
Masih terbayang betapa ceria dan gembiranya mak,
kiter kata nak beli kereta....
Mak asyik tanya ajer..
cukup ker duitt..
kiter jawab pula...
kalau tak cukup, mak kan banyak duit...
mak gelak ajerr.....

Lepas tu bila kereta kiter sampai....
mak buat kenduri kesyukuran.. ....
Dan kiter masih ingat lagi...
bila kiter eksiden terlanggar Ah-Chong naik motor.....
Punya la kiter takut...
kiter warning kakak kiter jangan sesekali bgtau kat mak.....
Bila balik sahaja kampong....
kiter cepat-cepat simpan keta dalam garaj.....
Tapi mak perasan juga bumper depan kemek...
mak tanya kenapa...? Selamba jerr kiter jawab terlangar pokok bunga.....

Mak....
tujuan kiter menipu tu supaya mak tak risau...
Maafkan kiter kerana sampai mak pergi mak tak tau hal sebenar...
mak, kiter menipu mak kan ...
ampon kan kiter....
Mak.....
Jam 4.30 pa gi 19/08 /2006
Bila tiba aja kat hospital....
nurse tengah balut mak dengan kain putih.....
mak mesti nampak kiter jatuh terduduk di lantai hospital...
Mesti mak nampak abang cium dahi mak.....
Mesti mak nampak akak baca doa untuk mak....
Mesti mak nampak adik terduduk kat kerusi kat sudut itu...
mesti mak nampak semua tu kann...kann. .kannn

Mak tau tak....
Pagi tu balik dari hospital jam 5.20 pagi kiter mamandu dalam keadaan separuh sedar...
Adik kat sebelah diam melayan perasann...
Kenangan bersama mak berputar dalam kepala ini...
jalan di depan terasa makin kelam.....
airmata dah tak mampu di tahan....
Masa tu seandainya apa-apa terjadi di jalan itu kiter rela...
Namun alhamdulillah akhirnya kiter sampai juga...
di sebab kan pagi masih awal, jadi jalan tu lenggang..
kosong. ...sekosong hati ini.....
Sepanjang perjalanan terasa kedinginan subuh itu lain benar suasananya.. .....
terasa syahdu dan sayu...dinginnnn. ....

Mak.....
Kiter masih ingat lagi...
Kiter baca AlQuran kat tepi mak temankan mak...
Jam 11.00 pagi mak di mandi kan .....
Anak2 mak yang pangku masa mak mandi....
Mak mesti rasa betapa lembut nya kami mengosok seluruh tubuh mak.....
Kiter gosok kaki mak perlahan lahan.....
Mak perasan tak...?

Makcik yang mandikan mak tu pujuk kiter.....
Dia kata..." dikk...jangan nangis...kalau sayang mak jangan buat gitu...jangan nangis ya.."
Bila makcik tu kata gitu...
lagi laaaa laju airmata ni..
tapi kiter kawal supaya tak menitik atas mak....

Mak.....
Sampai takat ini surat ni kiter tulis.....
kiter nangis ni.....
Ni kat dlm bilik...baru pukul 4.00 pagi....
Takder orang yang bangun lagi.....
kiter dengar nasyid tajuk "anak soleh" kiter sedih...
kiter rindu kat mak..!
Takpa la....
nanti bila kita selesai sembanyang subuh,
kiter baca yassin untuk mak...
mak tunggu ya..!
Mak..
Sebelum muka mak di tutup buat selamanya... .
Semua anak2 mak mengelilingi mak...
menatap wajah mak buat kali terakhir....
Semua orang kata mak seolah2 senyum aja...
Mak rasa tak....
masa tu kiter sentuh dahi mak....
kiter rasa sejukkkk sangat dahi makk.....
Kiter tak mampu nak cium mak...
kiter tak daya....
kiter tuliskan kalimah tauhid kat dahi mak dengan air mawar...
Airmata kiter tak boleh tahan....
Mak mesti ingat kan yang anak mak ni jadi imam solat jenazah untuk mak...
tapi kite suruh tok imam bacakan doa sebab kite sebak....

Jam 12 tengahari mak diusung keluar dari rumah....
Akak pula dah terkulai dlm pelukan makcik...
badan akak terasa panas...
makk...
anak mak yang seorang tu demam....

Mak tauu...
cuma akak sorang saja anak mak yang tak mengiringi mak ke tanah perkuburan.. .
Mak.....
Hari2 ku lalui tanpa kewujudan mak lagi...
Begitu terasa kehilangan mak...
boleh kata setiap malam selepas maghrib anak mak ini berendam airmata...
Dan sampai satu tahap....
masa tu malam jumaat selepas maghrib...
Selepas kiter baca yassin ngan kawan-kawan. ....
entah kenapa biler kat bilik kiter keluarkan gambar2 mak pastu apa lagi....
semakin kiter tenung terasa semakin sayu...
tangisan tak dapat dibendung...

Mak tauu...
kiter cuba bertahan...
memujuk diri sendiri tapi tak juga reda...
Kiter rasa nak telefon mak...
nak cakap dengan mak....
anak mak yang ni dah tak betul kan ...?
Dan akhirnya dalam sedu sedan itu kiter telefon kampong...
Kiter cakap dengan kakak..kiter nangis lagi...
Puas la kakak memujuk kiter...
Akak kata..." tak baik laa nangis aje..doa lah untuk mak.."
Dan akhirnya akak juga nangis.....

Mak tau tak..
di saat itu kerinduan terasa menusuk sehingga ke hulu hati...
rasa nyilu sangat...
menusuk-nusuk sehingga terasa begitu sakit dalam dada ni....
Sampai sekarang bila kerinduan itu menjelma...
hanya sedekah al-fatihah kiter berikan.....

Mak....
cukup la sampai sini dulu....
kawan kiter dah ketuk pintu bilik tu....
kejap lagi kami nak pergi solat subuh kat masjid...
selalunya, kiter yang bawak mak naik motor kan ....
kali ni kiter jalan kaki dengan kawan pulak...
esok kiter ingat nak tulis surat kat ayah pula....
Mula2 kiter tak tau nak hantar mana surat nih...
pastu kawan kiter bgtau...
simpan je buat kenangan..
Kiter cuma tau alamat ni aje...
Takper yer mak...k
iter kasi orang lain baca...
Kiter stop dulu...
sebab kawan kiter dah lama tunggu tu...
akhir kata untuk mak,
I LOVE YOU SO MUCH
dan jutaan terima kasih kerana membesarkan kiter...
memberi seluruh kasih sayang dari kecil sampai masuk sekolah..
sampai masuk universiti..
sampai kiter boleh rase naik kapal terbang...
boleh rasa duduk kat negara orang...

sampai akhir hayat ini jasa mak tak akan mampu kiter balas..

Sekian terima kasih,
Yang Benar Anak mak yang dah tak degil


Surat ini berjaya 'menyentuh' banyak hati..selain mampu mengingatkan jasa ibu kita di Malaysia,( jika anda diperantauan ) ia mampu menaikkan semangat kita utk terus berusaha dalam lapangan masing2, dgn izin Allah s.w.t. InsyaAllah..so… berfikirlah sebelum membuat keputusan.



thanks for reading !! do comment and LIKE :)

Saturday, October 10, 2009

Sorri SeEmS to BE da HarDest...

What I got to do to make you love me?
What I got to do to make you care?
What do I do when lightning strikes me?
And I wake to find that youre not there?

What I got to go to make you want me?
What I got to do to be heard?
What do I say when its all over?
Sorry seems to be the hardest word.

Its sad, so sad
Its a sad, sad situation.
And its getting more and more absurd.
Its sad, so sad
Why cant we talk it over?
Oh it seems to me
That sorry seems to be the hardest word.

What do I do to make you want me?
What I got to do to be heard?
What do I say when it's all over?
Sorry seems to be the hardest word.

Its sad, so sad
Its a sad, sad situation.
And its getting more and more absurd.
Its sad, so sad
Why cant we talk it over?
Oh it seems to me
That sorry seems to be the hardest word.

Yeh. Sorry

What I got to do to make you love me?
What I got to do to be heard?
What do I do when lightning strikes me?
What have I got to do?
What have I got to do?
When sorry seems to be the hardest word.
thanks for reading !! do comment and LIKE :)

Friday, October 9, 2009

SedIH=(

Astghfirullah....kuat kan lah semangat aku and berikan kekuatan untuk aku mghadapi dugaan spt ini...sgguh benar aku tak berdaya lagi...aku dah jatuh wahai Maha Pencipta...jatuh kdlm sebuah hakikat yg mungkin tak dpt aku elakkan..aku tak dpt terima Ya Allah...kuatkanlah aku...

C.I.N.T.A

ia bukan semudah ejaan Abc..bukan juga semudah yg disangka...banyak pahit dr manis...bnyak sakit dr gembira..belum pown luka yg lalu sembuh Kau dtgkan lagi kesakitan yg amat sgt..knp entah aku mgadu bukan krn aku tak redha tp itulah hakikat yg aku kena terima..itulah kesakitan yg aku perlu hadapi

J.A.T.U.H
..aku dah jatuh..tersungkur dan tak mampu lagi untuk aku berdiri..entah knp rase berat sgt untuk bgun semula...lumpuh...aku dah kalah..kalah dlm mempertahankan cinta kita. .aku bukan lagi kuat..SAKIT...klu lah ader yg mendengar ingin aku jerit sekuatnyer...SSSAAAAAAKKKKKKIIIIIIIIITTTTTT!!!!!tp ia tak mampu untuk keluar..terbuku didalam hati...tolong la paham namun aku kini berada bersama dinding yg tak berkata ,lampu yg bisu dan juga kipas yg pekak....mampukah mereka memahami aku...

S.E.O.R.A.N.G
..aku sendirian tak berteman....~nangis~. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . (tak mampu lagi berkata) siapa yg nak paham aku...paham aper yg aku rase sekrg...knp dia jugak tak mampu memahami aku...knp begini kesudahan nya??knp?aku hanya mengharap kau memahami aku,mndgr luahan aku,merasai kesakitan aku..namun kau kelu tanpa bicara..mungkin kau salah memahami.mungkin juga salah mentafsir...

C.E.M.B.U.R.U

...itulah hakikatnya aku sgt mencemburui..cemburu dgn kehadiran dia kembali dlm hidupmu...cukuplah... kau hentikan sandiwara itu krn aku sudah mengetahui segalanya..klu benar kau masih sayang pd nya jujurlah pd ku krn ku tahu dr riak wajahmu,dr setiap kata2 yg keluar dr bibirmu...aku sudah mengetahui kebenarannya...

P.A.H.I.T
..pahit untk aku terima segalanya...pahit untuk aku telan kata2 nya...tp itulah yg seharusnya..madu sudah pown bertukar menjadi pahit...dan inilah hakikat sebenarnya..krn aku bukan lagi milik mu sebenarnya...tp ketahuilah aku sgt menyayangi mu..

lots of love:
insan terluka
thanks for reading !! do comment and LIKE :)

Tuesday, October 6, 2009

last weEkenD 4~5/10/09






dah lamer x outing ngan u all...wah sumpah rase bahagia sgt biler dpt tahu kali nie nak pegi melaka the historical town.cheewahh.b4 dat day kitorg ader la rancg sedikit sebnyak nak pg mane..and finally we decide nak pg town tu..ingat kan dah tak jadi sbb i ader dgr conflic lagi satu pasangan nie...hurm (hope diorg tak rosakkan mood i yg tgh melonjak2 nak pergi)so pada hari yg dinantikan i bertolak dulu pergi nilai...nek train..i ader text akmal tp tak reply...luper plak yg die ader final paper in dat day.so i text la syahar...dier soh i dtg nilai awal sikit sbb diorg dah sewa kereta dlm kol 12 tghari but ader la peristiwa yg tak disengajakan and menyebabbakn i terlewat 2 hours agak bengang jugak la dey all but akmal always tenagkan i...ingatkan plan dah tak jadi sbb dah lambt tpp kitorg ttp nak teruskan jugak ...sampai melaka pada jam 6.00pm..and ni lh activity yg kitorg wat kat sana...



5.30pm_arrived at ayer keroh
6.00pm-taman buaya (yg tak menarik
8.30pm-eye on malaysia + pameran haiwan (tempat paling best)
10.10pm- rehat
12.00am-makan seafood and tomyam (sebelah jambatan melacca wif beautiful enviroment)
1.30am-good nitezzzZZZ
8.00am-sarapan
9.00am-playing card
11.30pm- stuck bcoz car's key tertinggal dlm kereta (time paling serabut)
12.00pm-bertolak balik
2.30pm-sampai nilai
4.00pm-makan kat nilai
5.00pm-bertolak g time square
8.00pm-tgok wayang(sorority row)
9.00pm- sungei wang + pavilion
11.00pm-kl central
12.00pm- sampai gombak

2days yg amat2 memenatkan but i mmg enjoy giler sbb ader kawan2 yg sporting...
pic i will uplode k... tungggu!!!!!





thanks for reading !! do comment and LIKE :)

Thursday, October 1, 2009

Geram G

satu berita telah menggemparkan penduduk kg uia..
aper dah jadi??
giler agaknyer uia nie??
betol ker kiter di anak tiri kan??
aku bakar uia nie baru tahu??

tue lah desas desus yg aku dgr...
biler aku turun bawah...aku tekejut..urm dah agak dah ini yg akan berlaku...pasti ttp berlaku.

IMPORTANCE NOTICE

ATTENTION TO ALL STUDENT

  1. KINDLY BE INFORMED THAT DUE TO A LIMITATION OF ACCOMMODATION UNITS AND AN INCREASING NUMBER OF STUDENT, THE UNIVERSITY (IIUM) WILL NO LONGER ABLE TI ACCOMMODATE ALL ITS UNDERGRADUATE STUDENT.
  2. THE BOARD OF STUDENT AFFAIR MEETING NO.2/ 2009 HELD ON 29TH JUNE 2009 HAS ENDORSED A REVISED ACCOMMODATION POLICY WHERE THE UNIVERSITY WILL ONLY OFFER ACCOMMODATION BASED ON THE NUMBER OF ROOMS AVAILABLE.
  3. THE FOLLOWING GROUP OF STUDENT WILL BE GIVEN PRIORITY:
  • FIRST YEAR AND FINAL YEAR STUDENT
  • INTERNATIONAL STUDENT
  • STUDENT WHO RECEIVED FINANCIAL ASSISTANCE FROM IIUM RELATED FUND
  • STUDENT WITH SPECIAL NEED (HANDICAP, HEALTH PROBLEM)
  • HOLDING POST IN STUDENT'S ORGANIZATION
  • ACTIVE PARTICIPATION IN PROGRAMMERS ORGANIZED BY THE UNIVERSITY

Student Affairs
Division
8th September 2009




nie lah yg wat mate aku terbeliak keluar...dah kluar notis??hurm comperm la kami2 kena hadapi..siaper,biler tak diberi tahu..yg kurg bernasib baik tue alamatnyer mmg jadi mangsa la...
biler dah kluar notis nie mula la penduduk kg mngamuk..mgata itu ini...
aku terdiam...
nak ngamuk,marah2 maki2..ni tempat aku blajar jugak..org kater nnti tak berkat..tp tindakan yg dikeluarkan buat kami rase macam nak hentak jer kepala siapa yg bg cadangan...
adeyh aper la malang nyer nasib org melayu,dah jadi melayu kena buang negeri..
sblum tue bahasa kami diturunkan pangkat..
abis aper istimewanya dgn org melayu??

kesian la ngan mak ayah kami..perbelanjaan yg melampau biler kami terpaksa kluar..bukan mak ayah kami dato'..
ish...bnyak buruk dr baiknya...
keselamatan dah mmg tak terjamin..lagi2 anak2 gadis..biler aku terbacer blog seorg sahabat yg kes rogol,samun ,rompak merata2 buat aku seram sejuk plak...risao la klu tiber2 kluar berita pasal student uia yg kena..hurm tak ker kluar berita depan akhbar...
pahamilah kami yg dalam kesusahan..
nak g cluz dah kena pk transport lagi,rent,nak kejar mase g clus mcm2 la..klu nak senaraikan semua alamatnyer penoh la blog aku neyh..
tak paham jugak aku ngan pihak uia...kater ader keistimewaan..tp maner pergi nyer..
takkan la sbb namer university islam antarabangsa malaysia jadi semua international student plak diberi keutamaan..
klu aku ader kuasa dah lamer dah aku tukar namer jadi university islam malaysia. jer...
nampaknyer btol la kami di anak tirikan...

monyet dihutan disusukan
anak di rumah mati kelaparan...

kpder pihak2 yg bertanggunjawab tolong lah kami..
kater biler jadi pemimpin kena bersama 'rakyat'
jadi turunlah raser aper yg kami raser sekarg...
bukan tahu nak kutip untung jer...

samer2 lah kiter renungkan masa depan belia,beliawan akn dtg...

thanks for reading !! do comment and LIKE :)

Monday, September 28, 2009

Hari INi dlm seJarah

wah penat betol an hari ni...dr pagi cluz and baru sekarg balik...
pagi td aku ader cluz macrO and unggaS and petang ni baru jer abish cluz manegment accntg fundamental(maf)..nasib baiklah cuaca bek..ader jugak mood nak tulis....

ha baru ingat!!!b4 nie aku tak pernah nak citer pasal keadaan aku blajar kat cinie jd sambil2 aku tulis nie aku selit2 la sikit macamner keadaanyer kat uia nie...ngeeeee~=)

diz morning,pergi cluz nek bf gma nyer kete so tak payah la nak bersempit2 nek bus..klu pagi2 macamnie lagi2 kitrg yg suka g cluz lambat mula la bersesak nak nek bus...kdg2 kene tinggal...kena la xcrcise(berjalan kaki+buku yg banyak dikendong) g cluss..erm jauhnya bukan men.sampai cluz dah lenjun dek peluh...biasalah dah klu lambat nak cepat pulak..gunalah kuasa veto berlari pergi cluz hahaha..

hari ni dr pagi cluss semuanya ok..td dpt result quiz macro..so far Alhamdulillah la..ok lah jugak wlu pown tak secemerlang yg disangka..hakhak=) urm pas2 cluz tak la boring sgt ngantuk pown tak cumer panas jer...coz aircond rosak..adeyh berpeluh aku tgk sir aku tue..tp yg penting dgn ketiadaan aircond tue kitorg dpt balik setgah jam lgi awal..ok la tue coz tak payah nak berkejar ker clus unggas(the islamic worldview) yg terletak kt IRK department

kat cluss Unggas tak blajar sgt..(mcm la b4 nie blajar) hehehe wlupown tak ikot silibus tp ktorg ttp dpt input yg menarik...see da leg la...lect ungs kitorg mmg best..banyak ilmu yg kitorg dpt,pengalaman blajar kat negara 4 musim,suasana kat sana,cara blajar diorg abish semua sir aku cerita termasukla cara dressing diorg...terdedah sana terdedah sini..bak kater sir "dah biasa"so tak der aper lah yg nak dihairankan klu dah hari2 asyik tgk...hehehe
alah bisa tegal biasa...

sir aku nie rajin org nyer..rjin bercerita ttg kehidupan rumah tgga diorg.. seronok!!!...macamner anak2 dia seronok dpt tahu semua cerita and sir aku dpt jawab semua soaln anak dier.his son very proud with him(ar macam tue la anak patut bangga dgn ayah sendiri nie tak..bangga dgn artis sana sini) ur so fun babah...anak2 dia always tnya masalah itu ini but today he though to us dat he have one story.

one day his son ask him"babah why dis thing happen like dis and like dat and bla..blaa..bla..."
and he said.."im not ur walking talking wikipedia.u must find urself in intrnet, books and many more if u want to know"

"babah u r not fun anymore"(sad) kesian ..hehehe

tp btol la ckp sir tue...nak ilmu kena usaha takkan nak mengharapkan org bg jer...kitr dah pown meningkat dewasa.dah masuk u pown bukan mcm sek rendh and menengah lagi..semua cikgu bg..jadi aper2 pown usaha tangga kejayaan(bukan rumah tangga) hahaha so pengajaran nyer kenalah usaha lebih...chaiyo! chaiyok!!!

hurm hari tue jugak aku dpt result midterm exam(unggs)..cukup makan jer...maner tak hari exam tue blurr..bnyak yg bacer tp tak ingat(sbb study last minit) hahahaha so pengajarannyer jgn la tiru macam aku...

ok2 lah..mata dah letih,tgn pown dah penat..cerita pown dah habis..so
aper2 pown all da best kat siaper2 yg tak habish exam lgi...
see u again..salam
thanks for reading !! do comment and LIKE :)

Sunday, September 27, 2009

U all mmG beSt

sampai2 jer gombak...angkat brg and terus tido..sumpah mmg penat...maner tak sepanjang perjln nie penoh dgn gelak tawa jerk tak henti2...adeyhh....

bertolak pg dr rumah janji2 lepas subuh..heheheh risokan kesesakan jln raya almaklumlah hari ahad semua nak pulang ke destinasi masing2...lagi2 lepas2 rayer macamnie...tp biasalah klu dgn anak2 haji taha nie yg lepas subuh tu ckp jer tp semua tgh membungkang kat atas katil lg...ish..ish...

dah kul 9 lebih baru lah nampak sikit pergerakan and tindakan yg diambil....hahaha ader yg bagun tido,pegi mandi,siap2,sarapan...yg penting time tue aku baru jer bgn..dgn keadaan yg mamai aku g la gosok bju,mandi2,bersiap and terus g sarapan...hari ni makan nasi goreng besh!!(macam selalu la sbb aku nie tukang makan jer tak masak pg2 hehehe)

aku pown mula la raser sebak tiber2..tgk2 sekeliling rumah tkot2 ader brg yg tertinggal...aku dah nak balik...arggghhhhh!!!(dgrlah jeritan batien ku) dgn langkah yg tak beraper semangat aku pown bersalaman ngan ahli2 keluarga ku...sayu..~sayu hati ini makin sayu....rindu....terkenangkan desa permai.....

mula la perasaan yg tak best menyelubungi(crying) but the most important, aku dah tak boley nak patah balik ...aku ttp kena teruskan perjalanan aku ker destinasi yg dituju...so far perjalanan kami Alhamdulillah berjln dgn bek wlupon dgn macam2 kerenah dlm kereta tue..ader yg nak beli makan,kuar duet,nak singgah situ,singgah sini...riuhnyer macam nak pergi berkelah dgn ramai2 org padahal ader 5 org jer..hurm tp penoh jugak la kereta tue...hehhe

perjalanan diteruskan selepas semua hajat dah selesai...tak sampai pown setengah jam dah nak berhenti lagi...singgah diperhentian lanchang jap..korunk nie mmg klakar la padahal nak antar aku jer nie mcam nak pegi jln2...huhu tak per la aku paham korunk nie excited kan sbb tak penah lagi nak antar aku secara beramai2 hahahah jd kami pown makan2 and teruskan perjalanan lagik...

tak perla selagi boley tahan kena la tahan sbb jauh lagi nak cari perhentiaan yg berhampiran...hahaha yg klakar nyer lagik tetiber angah aku mgadu sakit perut..katernye nak ergh..ergh..haisy rasernyer baru jer lagi td kami berhenti.tnya jugak apsal tak jer dilepaskan hajat diperhentian td..katernyer malas nak menuggu..ramai sgt...hahaha
(angah boley tahan lagi ker tue??) hahaha

gelak besar kami...selepas semuanyer selesai kami pown teruskan perjalanan..
yg agak2 perjalanan kami hnya mengambil maser 2jam tp dah mmg terlajak abis sbb nak melayan karenah korunk semua..huhu~jd kitorg pown terpaksa la singgah diperhentian genting sempah..kesian tgk muka angah aku..dah tak tahan agaknyer..hahahaha

dah sampai gombak tak terus antar aku...diorg ajak g jaya jusco kat wangsa maju...anje aku kater nak beli baju..yelah takkan la antar aku ramai2 tak dpt barang..dah alang2 kan ape salahnyer nak g shoping jap bak kater pepatah alang2 menyeluk perkasam biar sampai ker pangkal lgn kan...tp nie aku raser tak sbb 1300pm dah.lamer nyer la shoping..nie boley diketegori kan tahap2 melampau..hehe

tak cukup lagi sbb brg yg dicari tak jumper..kitrg pon pegi plak ker tesco ampang..nampak nyer jalan dah mula sesak tp yg lagi sesak pikiran andak aku nie ha..sesak sbb tak jumper2 tesco...
nie pown dah tahap melampau..yg dishopping nyer brg2 basah dapur...haish tak kn la beli kat kl..nie dah tahap cipan melampau batasnyer..hahaha biasela anjang aku..mmg mcm tue..penoh la bonek kereta andak aku tue ngan barang2 dapur,telur,tembikai,mineral water,ayam,ikan..semua ader..huhuh~(macam2 ader)
kan dah ckp tak pyh la riso sagt anjang aku tahu jln mesti jumper nyer..hehe membeli belah la pula di tesco...hahaha sabar yer andak jap2 lagi nampak la tue..hehehe

1500pm..semua dah ngadu lapar..nak makan..yelah td pown kami makan pukul beraper kan...
lagi pown makan burger jer. biaserlah yg pergi2 nie semuanyer bujang(anak bini tinggal kat rumah) tp aku tak lapar jd nie lah waktunyer untuk menghantar aku pulang ker tempat aku b4 diorg pegi makan..jalan ker kl dah sesak teruk nasib lah kami lalu ker arah yg bertentgn tp sesak jugak...cikit la.hehehe

akhirnya sampailah ke destinasi yg dituju...wlupown hati aku tak rela tp aku terpaksa..yelah aku nie musaffir di aidilfitri ..heheh
kenalah relakan diri..pas salam2 ngan diorg diorg pown terus pulang ker rumh tp katernyer nak singgah masjid uia nak solat..hehehe nak merase jugak la..nak tgk besar ker kechi,chanteq ker tak...yg pentinrg aku baru jer berpisah ngan diorg...sebak lagi...hurm...

aku mula rase keseorgan tp aper2 pown thanks to u all..my lovely brothers...sebb sanggup nak antar adeq kesayangan korg(ha?? disayangi ker...ofcourse!!!)huhu
by the way korunk mmg best sbb korunk la abg yg terbaek in this world..cayalah!!!!


P/s:wat angah,andak,anjang and anjer i love u all babeh...


andak 1st driver,anjang 2nd driver..angah anjer and aku semstinyerlah penumpang...=)



thanks for reading !! do comment and LIKE :)

neW monTH

salam...

aperla yg dimaksudkan dgn bulan baru???setahu aku bulan baru maksudnyer bulan yg baru or bulan yg baru akan kehadirannyer...alaa klu tak pown baru dtg bulan...ooops..tue dah lebih hahaha aper2 la tp yg penting untuk kali nie aku nak cerita sikit ttg bulan tp bukan cerita kt wayang tue ni len sikit...mungkin lebih menarik,atau langsung tak tertarik..never mind...tak kisah la tue yg penting klu u all nak bacer teruskan tak pon klu u all tak suka senang jer u all can click kat button[X]senang cerita...

u all pown sekarg dah tahu yg kiter baru jer menghijrahkan diri dr satu bulan ker satu bulan...dr Ramadhan ker Syawal..rasa sebak biler pkirkan yg Ramadhan telah pun berlalu pergi(menitis air mata) mana tak sayang... bulan yg hanya dtg sekali dlm setiap tahun,bulan yg penoh dgn kerahmatan,bulan yg penoh dgn keampunan,bulan yg ditunggu2 telah pown berlalu..nak tunggu tahun depan masih ada kesempatankah lagi??? atau jasad telah kembali ker temapt asalnyer..itu semua Tuhan yg lebih tahu...

betol la org kater biler dah pergi baru nak tangisi..tak guna..b4 tue ader ker kiter pk nak menfaatkan bulan yg mulia dgn sepenoh nya???urm tak jugakkn..biler ader yg ajak g terawikh...
adeyyyh mula mnegeluh panjang...penat ...katernyer kenyg sgt,letih,bnyak asemen nak buat abis dah bile nabi kater makan sebelum lapar and berhenti sebelum kenyang tak diendah...biler dah abis semua makanan di lantaknyer baru nak berhenti.tue lah manusia penoh dgn sifat tamak...takot tak makn nnti menyesal sok dah tak sempat(pikiran manusia sekarg)...yg susah langsung tak makn tak nyer dipikir...dah bungkang maghrib pown tidak aptah lagi nak terawikh...nie baru ajak g terawikh belum soh buat amal yg laen...bnyak sgt alasan..itulah inilah...macam maner nak dpt ganjaran...

ader pulak jenis manusia yg hari ni pegi esok tak,selang seli macam kuih lapis...klu yg di masjid tue mula la perasan macam chips more pown ader..kejap ader kejap takder....maner hilang tak tahu...katernyer dah pegi semalm hari nie cuti..esok2 la pulak...(eh boley plak macam tue??)
kater ustad nak dapat pahala kena la istiqamah dlm perbuatan ...biler kite berdoa dgn Allah dlm senang baru Allah bantu kiter dlm susah...ni tak biler susah jer ingat Tuhan..nak exam mula sibuk2 nak solat hajat,baca quran bukan nyer sayer cerita nie tk bg buat tp biarlah dr mula...kan lebih afdhal...

ok2lah bukanyer nak membebel tp sekadar peringatan...untuk u all dan juga untuk penulis nie..samer2 la menfaat..jgn sampai dah hilang baru tercari2..hehheh biler dah masuk bulan baru nie jgn luper aper yg kita amalkan dulu teruskan lah..jgn pulak dah abis bulan Ramadhan tamat jugak lah segala amalan yg kiter buat..klu dah biase bce Quran lepas solat teruskan...tak salah..lgi dapt pahala adelah kan kan kan...

ok lah semoger dgn kehadiran bulan baik hari baik nie hidup kiter akan diberkati...
aper pown sempat kirenyer aku nak ucapkan..

selamat hari raye Maaf zahir dan batien....




thanks for reading !! do comment and LIKE :)

Wednesday, September 16, 2009

welcome Back

uwaaaa....urm dah lamer dah tak update blog nie heheheh....

sekarang baru ader maser sikit nak update klu x sepi jew la an...

ok 2 aper pow thanks la kpd sesaper yg sudi bacer blog aku yg tak seberape nie huhu~

segala jasamu akan ku kenang..huh~

thanks


thanks for reading !! do comment and LIKE :)

Friday, July 31, 2009

IIUM owesome ! Taaruf Week di Gombak


menarik!!!!!



best....

.
taaruf week kt gombak..selonot




thanks for reading !! do comment and LIKE :)

Monday, May 4, 2009

Besday aku...

*pasangan lesbOO ;p

dapat hadiah..
yeayea..
hahaha
ni kali ke 2 kwn2 kt cenfos celebrate besday aku..huhuh
dapat baju,suprise party and cute bear..
alaaaa jgn kecik ati au
sbb gmbr tak masukkan lg
tak dak lg gambar adiah tuh..nnti i upload k..huhu
tunggu..

*nyam nyam

.


p/s: tahun depan saper nak bagi aku hadiah..bagi besar2 k ;p

thanks for reading !! do comment and LIKE :)

kitOrg kt tErminal oNe

seronok...ni next holiday kitorg..huhu~tp xla jln jauh sgt..kt terminal one jew kot..hikhik..urm kitorang tengok wayang..mkn kfc..hahahha..2 mmg rutin harian kitorg kot..huhuh~da tak dek tempat lain...jom tgok aper yg menarik..huhu~

* nie time kitorang maen bowling sama.
aku dapat naib juara walaupon asyik masuk longkang jerk ;p

* nie time kitorang dok mencekik

p/s: saper nak belanja aku makan lagi neyh??

thanks for reading !! do comment and LIKE :)

Sunday, April 19, 2009

still in my mind



nie waktu pergi kew port dicson..

menaiki 2 buah kereta(kancil jew kot)huhu~

xpew yg penting ssampai..

aku+akmal+bella+asma+shafiq+anna +syahar..

nie la antara activiti yg kitorg wat kt saner..

watchout!!!

aku harap korang ingat kat aku lagi !!!! T_T


thanks for reading !! do comment and LIKE :)

temaN2 and my Beloved room8



nie plak nak kenal kan teman2 istemewa gue..
my room8,my frenz,mayB best frenz la..kuikui..
aper2 ppown yg penting aku epi sgt dgn diorang...
klu boring2 ader diorang yg teman..
tempat nak mengadu,bergaduh,cari pasal..huhuhu~
mcmla...yg penting u all mmg best..cayalah.

..

thanks for reading !! do comment and LIKE :)

fiRst cOnER

(aper macam?? comel x??))
just nak memperkenal kan tuan punyer blog..
kire mcm my profile la..
im low profile..hikhik
urm asal pahang,lahir of course la kt pahang jugak..
skunk still lg studies..kt cenfos iium
tp da nak masuk gombak..
diz blog jus nak hepi and hilang2 kan boring..
and share photo wif u all
so sa sikanlaaaaah..
and terimalah hasil seni and kerjaya sayer..eh betol ke ni??
urm whatever...post la aper2 komen tau..daa~
miss u all ma frenz..

thanks for reading !! do comment and LIKE :)

Followers